Boloňské špagety se sojou

42
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

1 středně velká cibule
olivový olej (nebo slunečnicový)
2 velké mrkve + ve stejném poměru celer
120 g sojového granulátu
500 g rajského protlaku
1 kostka zeleninového bujonu (já používám bio)
koření na špagety
1-2 pol. lžíce cukru
bazalka (čerstvá či sušená)
Na dochucení:
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibulku, ke které přidáme jemně nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev+celer) a necháme pod pokličkou cca 10 minut dusit.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté přidáme předem (v osolené vodě) uvařený sojový granulát, rajský protlak, kostku bujonu, cukr, koření na špagety dle chuti a bazalku.
    Já přidávám pro zvýraznění chuti i libeček (čerstvý či sušený).

  3. Vaříme dalších 10 minut a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem dříve vařila s mletým masem, ale poté, co jsem to zkusila místo masa se sojou, už to jinak nevařím 🙂 .