Suroviny
- 500 g mletého krůtího masa
- 100 g jáhel
- 1 bochánek mozzarelly
- 1 cibule
- 1 mrkev
- asi 1/4 středního celeru
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžička sušeného mletého zázvoru
- 2 lžíce čerstvých bylinek ( petrželka, pažitka, libeček…)
- olej
Postup přípravy receptu
-
Jáhly dáme do cedníku, dvakrát je spaříme vřelou vodou a podle návodu na obalu uvaříme doměkka. Necháme je vychladnout.
Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a celer nastrouháme najemno.
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a cibuli i zeleninu krátce osmahneme. Také necháme vychladnout. -
V míse smícháme maso s vařenými jáhlami, orestovanou zeleninou, přidáme rozetřený česnek, sůl, pepř, zázvor a nasekané bylinky. Nakonec přidáme mozzarellu nakrájenou na malé kostičky.
Všechno dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty utvoříme mokrýma rukama placičky.
Na plech dáme pečící papír a potřeme ho olejem. Placičky naskládáme na připravený plech a vložíme je do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme asi 20 minut lehce dozlatova, nemusíme je v průběhu pečení otáčet.
Podáváme je se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Placičky se nerozpadají a díky jáhlám jsou pěkně šťavnaté.