Pražské koláče s karamelovou náplní

46
- reklama -

Suroviny

300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
150 g zakysané smetany 18%
100 g majonézy
2 žloutky
kostka droždí
3 lžíce cukru
150 ml mléka
3 lžíce rumu
2 špetky soli
Náplň:
500 ml mléka
100 g másla
2 karamelové pudinky
2 lžíce karamelového salka
500 ml šlehačky
2 ztužovače šlehačky
Drobenka:
200 g polohrubé mouky
120 g másla
120 g moučkového cukru
1 skořicový cukr
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na tolik části, kolik chceme mít koláčků. Z každého kousku uděláme bochánek a necháme ho cca 20 minut kynout. Poté pečeme na 200 st. cca 15-20 minut dorůžova.

  3. Připravíme drobenku. Koláče potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a pečeme dorůžova. Mezitím uvaříme krém z mléka, másla a pudinkového prášku. Přidáme salko, metličkou spojíme a necháme vychladnout.

  4. Šlehačku vyšleháme a spojíme společně s pudinkem. Vychladlé koláče rozkrojíme a naplníme připraveným krémem.