Rajčatová polévka II

112
- reklama -

Suroviny

1 cibule
olej
3 velká rajčata
2 stroužky česneku
plechovka krájených rajčat
sůl, pepř
domácí vývar nebo vývar z kostky
smetana 12%
balsamico nebo jiný ocet
čerstvá nebo sušená bazalka
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a osmažíme na trošce oleje dozlatova.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a chvíli mícháme, až pustí šťávu. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, rajčata z plechovky, zalijeme vývarem cca 250 – 350 ml a přilijeme ještě dle potřeby horkou vodu. Polévku přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut.

  3. Polévku odstavíme z plotny a tyčovým mixerem promixujeme v jemný krém. Zjemníme smetanou, přidáme balsamico, dle chuti cukr a čerstvou bazalku.

Poznámka od kuchařky

Pokud použijeme bazalku sušenou, dáme jí vařit hned do základu polévky.