
Suroviny
1 porce
- 1 delší párek (vídeňský, javořický…)
- 1 vejce
- kmín
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve nařízneme podélně párek na poloviny. Pozor, ne úplně do konce (necháme cca 1 – 2 cm vcelku). Rozřízlé konce ohneme do tvaru srdce a dole spojíme párátkem.
-
Na pánev přidáme asi lžíci rostlinného oleje.Po rozehřátí vložíme srdce, opatrně, aby se nám neuvolnil spoj. Osmažíme asi minutu, potom otočíme.
-
Do srdce teď vyklepneme vejce tak, aby se nepoškodil žloutek (volské oko). Vejce lehce posolíme a přidáme několik zrnek kmínu.
Spolu smažíme na ztlumeném ohni, přibližně 2 minuty, (jak kdo rád vejce na měkko). Po vyjmutí z pánve odstraníme párátko. -
Na talíř můžeme přidat srdíčka z podlouhlých cherry rajčátek. Stačí rozkrojit zhruba v polovině pod úhlem cca 45° a jednu polovinu otočit. Vznikne malé červené srdíčko.
Poznámka od kuchařky
Nejedná se o kdovíjak složitý recept, ale snídaně ve tvaru srdce jistě potěší vaši drahou polovičku.