Rychlá hrachová polévka z hrachové mouky

102
- reklama -

Suroviny

600 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hrachové mouky (Adveni)
sůl
pepř
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Hrachovou mouku rozmícháme v trošce studeného vývaru nebo vody.

  2. Zbylý vývar přivedeme k varu a vmícháme do něj namočenou mouku. Osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín.

  3. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Na závěr vmícháme majoránku a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Nemám ráda polotovary a zpracované výrobky, takže u mě nenajdete polévky z pytlíku a podobné „lahůdky“. Pokud ale sáhnete po hrachové mouce, která obsahuje jen a pouze rozemletý žlutý hrách, a použijete domácí zeleninový vývar, máte za chvilku připravenou vydatnou krémovou polévku plnou bílkovin, na kterou ty komerční ze sáčku mohou jen závistivě koukat.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.