Výborné čokoládové muffiny

57
- reklama -

Suroviny
12 ks

220 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
130 ml oleje
170 ml kefírového mléka
2 vejce
2 lžíce kakaa holandského typu
100 g čokolády na vaření
2 lžičky prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
    Do misky vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao. Přidáme 2 celá vejce, kefír, olej a pečlivě smícháme. Můžeme použít i šlehač, abychom v těstě neměli hrudky

  2. Hořkou čokoládu nakrájíme na droboulinké kousky a 3/4 jich vmícháme vařečkou do těsta.
    Můžeme použít papírové košíčky (raději 2 nebo 3, aby se nerozjely) nebo použijeme silikonové košíčky, možno i formy.
    Naplníme maximálně 1 cm od vrchního kraje, muffiny hodně naskočí a mohlo by to přetéci.

  3. Až budeme mít vše naplněno, posypeme zbytkem hořké čokolády a můžeme péct.
    Doba pečení je asi 30 minut.
    Pokud se nám na špejli přilepí těsto, ještě dopečeme.