
- reklama -
Suroviny
2 porce
- cca 350 g vepřového nebo kuřecího, krůtího, králičího masa
- sůl
- 1 lžička sušeného česneku
- pepř mletý
- olej
- 1 fenykl – větší plod
- 100 g anglické slaniny
- 3 jarní cibulky
- 1 menší stroužek česneku
Postup přípravy receptu
-
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, pokapeme troškou oleje, ochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem a necháme alespoň půl hodinky odležet. Poté maso na trošce oleje osmažíme v rozpálené pánvi za občasného promíchání ze všech stran dozlatova, vyndáme z pánve a uložíme v teple.
-
Do pánve s výpekem nasypeme na nudličky pokrájený fenykl s anglickou slaninou, pokrájené cibulky, klidně i s částí zelené natě a smažíme za občasného promíchání lehce dozlatova. Ke konci smažení přisypeme jemně nasekaný česnek a necháme rozvonět. Přisypeme smažené masové nudličky, promícháme a podáváme.
-
Podáváme s libovolnou bramborovou přílohou, opečeným toustem, čerstvým chlebem… Na talíři můžeme dozdobit natí fenyklu nebo cibulky.
Kuchař: recepty73