
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 špagetová dýně
- 500 g mletého masa
- 1 rajčatové pyré nebo šťáva
- 1 cibule
- olej
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu „vyšpagetujememe“ (vydlabeme vidličkou špagety). Cca 800 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a 5 min restujeme.
-
Potom nalejeme šťavu, osolíme, okoreníme a zakryté dusíme 30 minút.
-
Pridáme prelisovaný cesnak, bazalku a necháme ešte 5 min zakryté stáť.
-
Teplé „špagety“ prelejeme omáčkou a ihneď podávame.
Kuchařka: tejaja