
Suroviny
- 3 kuřecí skelety
- 1 kuřecí stehno
- 3 cm čerstvého zázvoru nakrájeného na širší kolečka
- 1 cibule
- 3 PL rybí omáčky
- 2 jarní cibulky
- 100 g sterilované kukuřice
- 1 vejce
- hrst hub shitake (nấm hương) sušené,
- půl hodiny předem namočné ve vodě
- 3 PL tapiokového škrobu
- (lze nahradit škrobem jiným, třeba Solamylem)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí skelety, stehno, plátky zázvoru a celou cibuli vložíme do studené vody, osolíme a přilijeme rybí omáčku. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu, která se bude tvořit na povrchu. Jakmile bude voda bez sražených bílkovin, stáhneme teplotu a necháme při mírné teplotě vařit cca hodinu a půl.
-
Všechny ingredience z vývaru vyjmeme, maso necháme trochu zchladnout, poté ho obereme od kostí a nakrájíme nebo vidličkami natrháme. Vývar necháme celou dobu dále probublávat, přidáme k němu na proužky nakrájené houby, kukuřici, asi po 10 minutách i obrané maso a na kolečka nakrájené jarní cibulky včetně zelených částí. Vejce v hrnku vyšleháme a vlijeme postupně za stálého míchání do polévky. Tapiokový škrob rozpustíme asi ve 100 ml vody a také přidáme do polévky. Promícháme, prohřejeme, případně ještě dochutíme rybí omáčkou nebo solí a můžeme podávat posypané koriandrem.
-
Polévka by měla být dost hustá, takže případně můžete přidat škrob či naopak doředit troškou vody.
Poznámka od kuchařky
Nejlepší je samozřejmě uvařit silný vývar z celé slepice, ale postačí vám i kuřecí skelety a stehno.
Zdroj: Zahraniční web
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/