Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka Súp Gà Nấm Hương

101
- reklama -

Suroviny

3 kuřecí skelety
1 kuřecí stehno
3 cm čerstvého zázvoru nakrájeného na širší kolečka
1 cibule
3 PL rybí omáčky
2 jarní cibulky
100 g sterilované kukuřice
1 vejce
hrst hub shitake (nấm hương) sušené,
půl hodiny předem namočné ve vodě
3 PL tapiokového škrobu
(lze nahradit škrobem jiným, třeba Solamylem)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí skelety, stehno, plátky zázvoru a celou cibuli vložíme do studené vody, osolíme a přilijeme rybí omáčku. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu, která se bude tvořit na povrchu. Jakmile bude voda bez sražených bílkovin, stáhneme teplotu a necháme při mírné teplotě vařit cca hodinu a půl.


    Zobrazit celý recept

  2. Všechny ingredience z vývaru vyjmeme, maso necháme trochu zchladnout, poté ho obereme od kostí a nakrájíme nebo vidličkami natrháme. Vývar necháme celou dobu dále probublávat, přidáme k němu na proužky nakrájené houby, kukuřici, asi po 10 minutách i obrané maso a na kolečka nakrájené jarní cibulky včetně zelených částí. Vejce v hrnku vyšleháme a vlijeme postupně za stálého míchání do polévky. Tapiokový škrob rozpustíme asi ve 100 ml vody a také přidáme do polévky. Promícháme, prohřejeme, případně ještě dochutíme rybí omáčkou nebo solí a můžeme podávat posypané koriandrem.

  3. Polévka by měla být dost hustá, takže případně můžete přidat škrob či naopak doředit troškou vody.

Poznámka od kuchařky

Nejlepší je samozřejmě uvařit silný vývar z celé slepice, ale postačí vám i kuřecí skelety a stehno.

Zdroj: Zahraniční web

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/