Rychlý květákový salát

71
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

1 kg květáku – růžičky
200 g nakládaných okurek
1 cibule
cca 50 g plnotučné hořčice
200 g majonézy (zakysané smetany)
sůl dle chuti
pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Květák, rozebraný na růžičky, uvaříme v osolené vodě nebo na páře doměkka – na skus. Necháme zchladnout a okapat.

  2. Uvařený ho pokrájíme na menší kusy a dáme do mísy, přidáme na kostičky nakrájené okurky, jemně pokrájenou cibuli, majonézu (lze zkombinovat se zakysanou smetanou), hořčici (dle kyselosti okurek), sůl s pepřem dle chuti a vše dobře promícháme.

  3. Necháme v chladnu krátce proležet a můžeme podávat například s řízky, karbanátky, sekanou…