
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 1 kg květáku – růžičky
- 200 g nakládaných okurek
- 1 cibule
- cca 50 g plnotučné hořčice
- 200 g majonézy (zakysané smetany)
- sůl dle chuti
- pepř mletý dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Květák, rozebraný na růžičky, uvaříme v osolené vodě nebo na páře doměkka – na skus. Necháme zchladnout a okapat.
-
Uvařený ho pokrájíme na menší kusy a dáme do mísy, přidáme na kostičky nakrájené okurky, jemně pokrájenou cibuli, majonézu (lze zkombinovat se zakysanou smetanou), hořčici (dle kyselosti okurek), sůl s pepřem dle chuti a vše dobře promícháme.
-
Necháme v chladnu krátce proležet a můžeme podávat například s řízky, karbanátky, sekanou…
Kuchař: recepty73