- reklama -
Suroviny
- 200 g zakysané smetany 15%
- 2 vejce
- 1,5 hrnku hladké mouky (250 ml)
- 150 – 200 ml perlivé minerálky
- cca 4 -5 lžic cukru – podle chuti
- lžička rumu
- špetka soli
- 1/2 lžičky skořice
- citronová kůra
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme smetanu, vodu, vejce a lžičku rumu. Metličkou prošleháme a přidáme sypké suroviny. Necháme pár minut odpočinout.
-
Připravíme pánev a kápneme trošku oleje. Naběračkou lijeme těsto v tenčí vrstvě a pozvolna smažíme z obou stran.
-
Hotové palačinky mažeme dobrou marmeládou, nutelou nebo podáváme se šlehačkou a ovocem.
Poznámka od kuchařky
Palačinky jsou hodně jemné, opatrně se musí otáčet. Minerálku přilévejte postupně, až do požadované konzistence. Máte-li kvalitní pánev, není třeba ani olej.
Kuchařka: mika59