Palačinky ze zakysané smetany

159
- reklama -

Suroviny

200 g zakysané smetany 15%
2 vejce
1,5 hrnku hladké mouky (250 ml)
150 – 200 ml perlivé minerálky
cca 4 -5 lžic cukru – podle chuti
lžička rumu
špetka soli
1/2 lžičky skořice
citronová kůra
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme smetanu, vodu, vejce a lžičku rumu. Metličkou prošleháme a přidáme sypké suroviny. Necháme pár minut odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Připravíme pánev a kápneme trošku oleje. Naběračkou lijeme těsto v tenčí vrstvě a pozvolna smažíme z obou stran.

  3. Hotové palačinky mažeme dobrou marmeládou, nutelou nebo podáváme se šlehačkou a ovocem.

Poznámka od kuchařky

Palačinky jsou hodně jemné, opatrně se musí otáčet. Minerálku přilévejte postupně, až do požadované konzistence. Máte-li kvalitní pánev, není třeba ani olej.