
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 bulvy fenyklu,
- nakrájené na větší kousky
- 2 l zeleninového vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- světlá jíška
Postup přípravy receptu
-
Fenykl očistěte a lístky dejte stranou.
-
Rozehřejte máslo s olivovým olejem ve velké pánvi při střední teplotě. Přidejte kousky fenyklu a smažte, dokud fenykl nezačne zlátnout, asi 10 minut.
-
Zalijte vývarem a duste, dokud fenykl nezměkne, asi dalších 15 minut.
-
Poté krátce rozmixujte, aby v polévce zůstalo pár kousku fenyklu v celku. Zahustěte světlou jíškou.
-
Dosolte, opepřete a podávejte třeba s parmazánovými tyčinkami. Na talířích posypte připravenými lístky fenyklu.
Poznámka od kuchařky
Tato polévka je velice snadná na přípravu a chutná úžasně.
Kuchař: evosheek