- reklama -
Suroviny
- 1 střední květák
- 2 brambory
- 1/4 pórku
- 1-2 stroužky česneku
- kousek másla
- 2 kuličky nového koření
- 100 ml smetany nebo mléka
- vývar nebo voda
- čerstvý kopr
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme pórek a brambory na kousky. Květák rozebereme na malé růžičky. Rozpustíme máslo a restujeme pórek. Po chvíli přidáme brambory, květák a zalijeme to vývarem.
-
Přidáme koření a vaříme do měkka. Mezitím asi po asi pěti minutách vytáhneme pár kousků květáku, a odložíme na ozdobu.
-
Po změknutí zeleniny, polévku rozmixujeme (nové koření vytáhneme) dohladka. Přidáme smetanu, necháme jen krátce zavařit a přisypeme nasekaný kopr.
-
Polévku dochutíme, na talíři přidáme odložený květák. Máme rádi pikantní, tak jsem ji pokapala chilli olejem, ale nemusí být, stejně jako to vejce, místo toho třeba krutonky
Poznámka od kuchařky
Kopr přidávejte postupně podle chuti, aby květák nepřebil, ale tu chuť jen podpořil.
Kuchařka: mika59