- reklama -
Suroviny
- 1 l vývaru
- 1 sáček mražené sladké kukuřice
- máslo
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- 100 ml mléka
- Na talíř:
- koriandr
- jalapeňos papričky (kupuji v Albertu v plechovce – opatrně s nimi )
- zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
-
Na máslo vložíme kukuřici, necháme povolit, zalijeme vývarem, (tak 2 cm nad okraj kukuřice,) a vaříme cca 15 minut.
Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a dvakrát propasírujeme. Krém ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, rozředíme mlékem (pozor, ať se nenaředí víc, mléko je jen na zjemnění, konzistenci chceme hustší). -
Na talíři podáváme se zakysanou smetanou, jalapeňos papričkami a koriandrem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem tu nenašla, tak snad Vám bude chutnat 🙂 Miluji chuť koriandru, pálivého a sladkého zároveň 🙂
Kuchařka: Rouena