
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 plátek chleba
- 1 – 2 plátky šunky
- 1 vejce
- sůl
- pepř mletý
- sádl, olej nebo máslo
Postup přípravy receptu
-
V rozpálené nepřilnavé pánvi rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme dozlatova krajíc chleba a pokrájenou šunku. Při otáčení chleba na druhou stranu, promícháme šunku a rozklepneme do ní vejce, které osolíme a opepříme. Vejce necháme ztuhnout do požadované konzistence. Pokud je chléb hotový dříve, vyndáme ho a pánev na chvíli zaklopíme poklicí.
-
Na topinku přendáme hemenex a podáváme. Kdo chce topinkový hemenex bohatší, může pod něj vložit plátek sýru. Před podáváním můžeme dozdobit nasekanými bylinkami, na talíř přidat trochu čerstvé zeleniny.
Poznámka od kuchařky
Rychlá a sytá snídaně či večeře, která může vypadat hogo fogo a přitom je velmi snadná.
Kuchař: recepty73









