
- reklama -
Suroviny
- Ingredience:
- 150 g čokolády
- 1 vejce
- 100 g měkkého másla
- 150 g hladké mouky
- 125 g cukru krupice
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- vanilková esence – dodá krásnou vůni
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Nadrtíme čokoládu, třeba v nějakém sáčku, na malé kousky. V míse utřeme měkké máslo s cukrem a postupně přimícháme vajíčko. Mícháme až do „krémově hladké hmoty“.
-
Přidáme postupně mouku, další ingredience, vše dobře promícháme a nakonec do těsta přisypeme čokoládu.
-
Hotové těsto by mělo být hutné. Na plech, vyložený pečícím papírem, lžící klademe malé kopečky (necháme dostatečné mezery). Pečeme cca 10 minut, resp. až začnou koláčky zlátnout po krajích. Zkuste i kombinaci s bílou čokoládou nebo přimíchat jeden banán.
Kuchařka: Danca beruska