- reklama -
Suroviny
3 porce
- 500 g hovězí kližky
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- vývar
- sůl
- pepř
- kmín
- sladká paprika
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Přidáme sůl, pepř, kmín a papriku. Dusíme na malém množství vývaru. Během vaření mícháme a podléváme vývarem vždy jen tak, aby se maso nepřipalovalo.
-
Když je maso měkké, sebereme z povrchu všechen přebytečný tuk.
-
Zahustíme moukou, přidáme vývar a ještě cca 5 minut povaříme.
Poznámka od kuchařky
Guláš připravujeme z kližky, která je na tento způsob úpravy nejvhodnější. Někdy trvá delší dobu, než maso změkne.
Jako přílohu můžeme použít knedlík, těstoviny, rýži, brambory nebo pečivo.
Pro dochucení a ozdobení vždy přidáme na talíř kousek nakrájené jarní cibulky.
Kuchařka: Kocmax