
Suroviny
4 porce
- 4 plátky z kuřecích prsou
- sůl
- pepř
- směs bylinek podle chuti ( pažitka, libeček, medvědí česnek, šalvěj, tymián, rozmarýn…)
- 1 lžička olivového oleje
- 50 ml bílého vína
- 1 bochánek mozzarelly
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Všechny bylinky jemně nasekáme, dáme do misky, přidáme lžičku olivového oleje a bílé víno.
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme bylinkovou směsí.
Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na bylinky. Maso svineme do roládky. -
Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na bylinky. Maso svineme do roládky.
Připravíme si obdélníky z pečícího papíru, na každý dáme pláteček másla, na máslo posadíme roládku, navrch roládky také dáme pláteček másla a papír zavineme jako bonbón.
Balíčky naskládáme na plech a pečeme asi 30 minut při teplotě 220°C.
Hotové roládky vybalíme a na talíři rozkrojíme.
Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Pečení v pečícím papíru má oproti alobalu tu výhodu, že maso v papíru pěkně zezlátne i když je zabalené.









