Kuřecí bylinkové roládky

62
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky z kuřecích prsou
sůl
pepř
směs bylinek podle chuti ( pažitka, libeček, medvědí česnek, šalvěj, tymián, rozmarýn…)
1 lžička olivového oleje
50 ml bílého vína
1 bochánek mozzarelly
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Všechny bylinky jemně nasekáme, dáme do misky, přidáme lžičku olivového oleje a bílé víno.
    Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme bylinkovou směsí.
    Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na bylinky. Maso svineme do roládky.

  2. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na bylinky. Maso svineme do roládky.
    Připravíme si obdélníky z pečícího papíru, na každý dáme pláteček másla, na máslo posadíme roládku, navrch roládky také dáme pláteček másla a papír zavineme jako bonbón.
    Balíčky naskládáme na plech a pečeme asi 30 minut při teplotě 220°C.
    Hotové roládky vybalíme a na talíři rozkrojíme.
    Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Pečení v pečícím papíru má oproti alobalu tu výhodu, že maso v papíru pěkně zezlátne i když je zabalené.