Jednoduchá pórková omáčka se sušenými rajčaty

67
- reklama -

Suroviny

1 velký pórek
6 – 7 sušených naložených rajčat
2 stroužky česneku na plátky
1 jarní cibulka
500 – 600 ml plnotučného mléka
1 lžíce másla
2 rovné lžíce hladké mouky
čerstvá bazalka
čerstvý libeček
pepř
sůl
makarony uvařené podle návodu

Postup přípravy receptu

  1. Omytý pórek, rajčata a jarní cibulku nakrájíme na kousky. Rozehřejeme máslo a bílou část cibulky, pórek, česnek a rajčata restujeme asi 3-4 minuty.

  2. Zasypeme moukou a po chvíli zalijeme studeným mlékem. Metličkou šleháme, aby nebyly v omáčce hrudky. Přidáme sůl a pepř a vaříme 10 – 15 minut.

  3. Ke konci vaření přimícháme nakrájenou zelenou cibulku a nasekané bylinky (nešetříme).

  4. Dochutíme a do pánve přimícháme uvařené makarony. Společně prohřejeme.