
- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1,5 hrnku třtinového cukru
- 1,5 hrnku rozehřátého másla
- sekané ořechy
- rebarbora
- jablka
- Drobenka:
- mouka
- cukr
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Mouky, cukr a máslo smícháme v těsto a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Rozvaříme rebarboru s jablky (asi 2/3 rebarbory a 1/3 jablek) a nalijeme na těsto (jablka směs zahustí).
-
Smícháme mouku, cukr a máslo a uděláme drobenku. Spolu s nasekanými ořechy ji nasypeme na koláč.
-
Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C.
Poznámka od kuchařky
Koláč je na malý plech (38 x 27 cm).
Kuchař: cvrnda









