Polentový dezert s ovocem

64
- reklama -

Suroviny

125 g kukuřičné mouky hrubé
500 ml vody
čerstvé ovoce – jahody, borůvky
máslo
datlový sirup
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřičnou mouku zalijeme vařící vodou a hned scedíme. Necháme v hrnci a zalijeme 0,5 l studené vody.
    Za stálého míchání přivedeme k varu, poté snížíme na střední teplotu a mícháme, dokud nepojme všechnu vodu.

  2. Pekáč nebo zapékací misku vyložíme pečícím papírem, až k okraji a polentovou kaši dáme do pekáče a vyrovnáme stěrkou.
    Necháme vychladnout a po vychladnutí nakrájíme na kostky.

  3. Na trošce másla opečeme z obou stran.
    Na talíři přidáme ovoce, pokapeme sirupem a přidáme zakysanou smetanu.