![Nadívané křepelky_5ff74f9e631f2.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/nadivane-krepelky_5ff74f9e51b47.jpeg)
Suroviny
2 porce
- 2 křepelky
- olej
- Na nádivku:
- 3 starší rohlíky
- (nebo čerstvé, na pánvi nasucho lehce opečené)
- 1 smetana
- 2 vejce
- kopřivy
- muškátový oříšek
- sůl
- Na pečení:
- trocha slaniny – iberijský špek
- pokud máme, tak dl dobrého bílého vína
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- asi 3 snítky rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Křepelky očistíme, opláchneme a lehce posolíme.
Rohlíky pokrájíme na kostičky (čerstvé necháme na pánvi trochu opéct), dáme do mísy a zalijeme smetanou tak, aby se vsákla. Spaříme očištěné kopřivy, pokrájíme a přidáme k rohlíkům. Trochu osolíme. Přidáme muškátový oříšek, (asi 4x strouhneme), žloutky, z bílků ušleháme sníh a všechno lehce promícháme. -
Naplníme křepelky, otvor uzavřeme jehlou a dáme do pekáče, ve kterém jsme předem opekli cibuli pokrájenou na měsíčky a poté přidáme česnek. Křepelky poklademe tenkými plátky iberijského špeku (slaniny) a dáme do vyhřáté trouby asi na 40 minut. Pokud máme bílé víno, podlijeme hned zpočátku, asi 1 dl.
-
Zbytek nádivky jsem upekla současně v malém kastrůlku.
Poznámka od kuchařky
Může se zdát, že je těch kopřiv moc, ale bylo to moc dobré, nemají výraznou chuť a navíc jsou zdravé. Dělala jsem je na velikonoce, třeba vám to také bude chutnat.