
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 ks kuřecích prsou
- 1 vejce
- 1 lžíce solamylu
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kari koření
- pepř
- sůl
- tuk na smažení
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na stejnoměrné kousky. Kousky masa vložíme do mikrotenového sáčku.
-
Zalijeme nálevem připraveného z rozmíchaného vejce a solamylu. Důkladně protřepeme.
-
Na hrubší pánvi rozpálíme tuk a postupně vkládáme kousky masa.
-
Jakmile zbělají ze všech stran, přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli, společně krátce osmažíme, přidáme sůl, drcený česnek, lžičku kari koření, podle chuti mletého pepře a odstavíme z ohně.
-
Podáváme s uvařenou rýží.
Poznámka od kuchařky
Chutná s nakládanými houbami, okurkami nebo zeleninovými saláty.
Kuchař: gallischek









