Vepřové a sójové kostky na houbách- aneb Co je co?

74
- reklama -

Suroviny

300 g vepřové plece
50 g sójových kostek v suchém stavu
1 větší cibule
1 velká hrst sušených hub
1 polévková lžíce oleje a kečupu
2 kávové lžičky sójové omáčky
půl kostky masoxu
sůl
mletý bílý pepř
špetka koření chilli nebo maličká feferonka
2,5 – 3 dl vody
2 kávové lžičky tmavé jíšky Knorr

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Do hrnce (můžete použít tlakový jako já nebo pomalý hrnec) dáme lžíci oleje, osmahneme jemně nakrájenou cibuli, rychle na tomto základu opečeme vepřové maso, přidáme ostatní suroviny, okořeníme a zalijeme vodou.


    Zobrazit celý recept

  2. Tlakový hrnec uzavřeme a maso v něm vaříme 1 hodinu. Po této době víko sundáme, přidáme dvě káv. lžičky jíšky, promícháme a hrnec opět uzavřeme a necháme už zvolna na kraji kamen posykávat.

  3. .A pak už jen dáme na talíř oblíbenou přílohu – já volila rýži, dozdobíme a ochutnáváme a zjišťujeme – CO JE CO…! Je to výborné. Vyzkoušejte…jsou toho 4 slušné porce…!!!