- reklama -
Suroviny
- 400 g zelených fazolek
- (měla jsem mražené)
- 150 g tučnějšího strouhaného sýru
- 200 ml smetany na vaření
- lžíce másla
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- sůl
- mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Fazolky zalijeme vodou tak, aby byla na prst nad fazolkami. Přidáme koření, bobkový list a sůl. Vaříme téměř do měkka, tak na skus.
-
Mezitím na másle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek na drobno. Přidáme mouku a uděláme jíšku. Fazolky scedíme (vývar uchováme) a dáme do ledové vody.
-
Vývarem zalijeme jíšku, po zhoustnutí přimícháme sýr a necháme vařit 10-15 minut, promícháváme. Já jsem nakonec omáčku projela tyčovým mixerem do hladka, ale nemusí být.
-
Fazolky necháme okapat a přidáme do provařené omáčky. Společně chvíli povaříme a dochutíme pepřem, případně solí nebo bylinkami. Podáváme s vařenými brambory.
Kuchařka: mika59