Domácí hamburgerové bulky

92
- reklama -

Suroviny
6 porcí

450 g hladké mouky
1 ČL soli
30 g másla (pokojová teplota)
14 g instantního droždí
250 ml vody (teplé) + 100 ml mléka (horkého)
1 ČL cukru
sezamová semínka
vajíčko na potření

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme kvásek tak, že horké mléko, droždí a cukr smícháme a cca 10 minut necháme vzejít kvásek.


    Zobrazit celý recept

  2. Smícháme mouku se solí a pomalu přisypáváme ke kvásku a zároveň přiléváme vodu. Až nám vznikne těsto, přendáme ho na vál a tam do něj vpracováváme máslo pokojové teploty. Těsto podsypáváme moukou, aby se nelepilo.

  3. Pak vrátíme těsto zpět do mísy, přikryjeme a necháme minimálně hodinu kynout v teple. Vykynuté těsto na vále rozdělíme na požadovanou velikost (klidně udělejte 10 kusů, těsto je hodně hutné). Dáme na plech, kde bude dalších 30-45 minut kynout.

  4. Troubu zapneme na 180-200°C. Bulky potřeme vajíčkem a posypeme sezamem. Pečeme dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Určitě by šlo udělat bulky i ze špaldové nebo celozrnné mouky. Budu ráda, když zkusíte udělat, protože jsou krásně měkké i druhý den, jemné a vláčné.