
- reklama -
Suroviny
- Potřebujeme:
- 50 g raw proteinu
- 200 g slunečnicového semínka,
- přes noc namočená
- 100 g chia semínek naboptnalých ve vodě
- 100 g lněného umletého semínka
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce provensálských bylinek
- 1 lžička soli, nejlépe himalájské
- velké rajče nebo dvě malé
Postup přípravy receptu
-
Ponorným mixérem rozmixujeme slunečnici,
(propranou v čisté vodě). Rozmixujeme rajče s česnekem a vše smícháme dohromady. Chia stačí na 1/2 hodiny nechat ponořené ve vodě-vodu slijeme. -
Z propracovaného těsta utvoříme chlebík, krájíme na tenké plátky a z každé strany sušíme cca 2 – 2-5 hodiny. Chlebík bude mít krásnou kůrku a vnitřek zůstane mírně vlhký.
-
Skladujeme max. tři dny v chladnu nebo rovnou dáme do mražáku a před podáváním můžete prohnat nachvíli v sušičce, či dát na slunce a v zimě na topení:)
Celý chlebík má cca 105 g proteinu….
Poznámka od kuchařky
Krásné raw tvoření všem a svalům zdar!
Kuchařka: Petra Rybova