RAW proteinový chléb – nejen pro sportovce

67
- reklama -

Suroviny

Potřebujeme:
50 g raw proteinu
200 g slunečnicového semínka,
přes noc namočená
100 g chia semínek naboptnalých ve vodě
100 g lněného umletého semínka
2 stroužky česneku
2 lžíce provensálských bylinek
1 lžička soli, nejlépe himalájské
velké rajče nebo dvě malé

Postup přípravy receptu

  1. Ponorným mixérem rozmixujeme slunečnici,
    (propranou v čisté vodě). Rozmixujeme rajče s česnekem a vše smícháme dohromady. Chia stačí na 1/2 hodiny nechat ponořené ve vodě-vodu slijeme.

  2. Z propracovaného těsta utvoříme chlebík, krájíme na tenké plátky a z každé strany sušíme cca 2 – 2-5 hodiny. Chlebík bude mít krásnou kůrku a vnitřek zůstane mírně vlhký.

  3. Skladujeme max. tři dny v chladnu nebo rovnou dáme do mražáku a před podáváním můžete prohnat nachvíli v sušičce, či dát na slunce a v zimě na topení:)
    Celý chlebík má cca 105 g proteinu….

Poznámka od kuchařky

Krásné raw tvoření všem a svalům zdar!