- reklama -
Suroviny
Klasický velkých plech
- 2 hrnky kravského mléka nebo
- 1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka a 1/2 hrnku jablečné kojenecké výživy
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 lžičky jablečného octa
- 2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- 2/3 hrnku oleje
- 1 a 1/2 hrnku cukru krystal
- 6 velkých květů bezu
Postup přípravy receptu
-
Květy bezu zkontrolujeme, zda nejsou obalené mšicí a popřípadě i opláchenem pod vodou (já neoplachuji, připravila bych se tím o část chuti).
-
Z větviček odrhneme květy – menší kousky větviček nevadí, zcela se v buchtě ztratí.
-
Otrhané květy dáme do mísy, přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme.
-
Nalijeme na plech a pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Buchta je po upečení v krajích hezky zlatá, chutná opravdu po bezu a jsou v ní vidět jednotlivé kvítky a zelenavé stonky, což je pěkně jarní.
Kuchařka: Cudla