
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kuře
- 1 velká mrkev – očištěná a nakrájená na drobné kousky
- 1 velká petržel – očištěná a nakrájená na drobné kousky
- 2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 2 lžičky práškového česneku
- 2 lžíce koření kuře s příchutí medu
- 2 lžíce mleté červené sladké papriky
- 1 větší cibule – nakrájená nadrobno
- máslo
- 1 láhev černého piva
- 1 kostka Knorr
- 1 sklenička vody na podlití
Postup přípravy receptu
-
Jedno celé kuře omyjeme a osušíme. Vnitřek vysypeme muškátovým oříškem, vložíme jeden stroužek másla a dutinu nakonec vyplníme mrkví a cibulkou. Oba otvory zavřeme párátky a stehna spojíme nití.
-
Celé kuře důkladně okořeníme zbylým kořením. Na dno pekáčku dáme 2 tenší stroužky másla, cibuli a vložíme okořeněné kuře.
-
Do pekáčku rozdrobíme kostku Knorr a vše podlijeme pivem. Přikryjeme alobalem tak, abychom nechali menší otvor, kudy by mohla odcházet pára.
-
Pečeme při 200°C, za půl hodiny kuře obrátíme a přilijeme dle potřeby vodou, pečeme dále cca další půl hodiny. Sundáme alobal a necháme kuře dojít do zlatova na kůrčičku.
-
Podáváme s přílohou, použila jsem americké brambory se salátem.
Kuchařka: Lenka Škulinová