
- reklama -
Suroviny
- asi 1 kg nových brambor
- sůl
- kmín
- 300 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- plátek másla
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- lístky kerblíku (nebo jiná bylinka podle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Oloupané na kostky nakrájené brambory zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme, přidáme kmín a dáme vařit. Když jsou brambory už skoro měkké, přisypeme k nim hrášek a ještě asi 3-4 minuty vaříme.
-
Měkké brambory s hráškem opatrně scedíme od přebytečné vody, do hrnce přidáme plátek másla a vše rozšťoucháme nahrubo.
Nakonec do horkých brambor vmícháme zakysanou smetanu a posekanou bylinku.
Je to výborná a zase trochu jiná příloha třeba ke smaženým kouskům ryby.
Kuchařka: Angel 666