
Suroviny
3 porce
- 400 g vepřové panenky
- 4-5 stroužků česneku
- 2 lžíce medu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na špalíčky. Česnek oloupeme a rozmačkáme v lisu.
-
Na marinádu smícháme olivový olej, česnek, med, sůl a pepř.
-
Špalíčky vepřové panenky zalijeme marinádou, pořádně promícháme a necháme uležet v ledničce. Je dobré nechat odležet co nejdéle, maso pak bude křehké.
-
Na pánvičku slijeme marinádu, když je rozpálená, přidáme panenku. Ze všech stran zprudka restujeme.
-
Přendáme do pekáčku a dáme do trouby. Pečeme, než je panenka měkká a skoro se rozpadá. V případě potřeby můžeme podlít vodou, ale ne moc, aby se nedusila, ale pekla.
-
Když je panenka měkká, marináda se může rozmixovat na šťávu, ale není to nutné.
-
Podáváme s brambory.
Poznámka od kuchařky
Panenku je dobré nechat odležet v marinádě co nejdéle, já jsem ji marinovala přes 2 dny a maso bylo krásně křehké a měkoučké.
Délka a stupně pečení záleží na typu trouby a taky na velikosti špalíčků – já jsem ji pekla na 230 a pak jsem ztlumila na 150.









