
- reklama -
Suroviny
4 porce
- silnější plátek másla
- velká cibule
- 500 g zahradních žampionů
- 4 velké řapíky celeru
- kmín
- sůl
- 2 dl 12% smetany
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme očištěné a pokrájené žampiony, kmín a celer. Krátce osmahneme. Zalijeme 1 litrem vařící vody, osolíme a necháme cca 20 minut vařit.
-
Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a posypeme čerstvou pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Jednoduchá, ale chuťově moc dobrá polévka. Nebyla potřeba ničím zahušťovat, ale kdo má rád ultra hutné polévky, může po opražení žampionů s celerem přidat lžíci mouky. 😉
Kuchařka: mekkejla









