
- reklama -
Suroviny
4+
- Krůtí placičky:
- 850g krůtího masa – mleté
- 100 g bezlepkové strouhanky
- hrst čerstvého tymiánu
- 1 lžička řeckých bylinek
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 1 lžička balzamikového octa
- 1 jarní cibulka
- špetka sůl
- slunečnicový olej
- Bramborové lupínky:
- 4 větší brambory
- slunečnicový olej
Postup přípravy receptu
-
Tymiánové lístečky zdrhneme ze stopky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. V misce smícháme všechny ingredience kromě soli a důkladně promícháme (přidáme více strouhanky dle nutnosti, aby maso drželo lépe při sobě). Nakonec maso jemně osolíme těsně před tvořením karbanátků, aby nepouštělo zbytečně vodu.
-
Brambory nakrájíme na tenké plátky (lupínky). Teflonovou pánev vytřeme olejem, pořádně nahřejeme a z obou stran pomalu opečeme jednotlivé bramborové lupínky.
-
Poté přidáme cca lžičku oleje, vytvarujeme (raději tenčí) masové placky a z obou stran též opečeme. Podávala jsem s bramborovými lupínky a švestkovou omáčkou (OTMA).
Kuchařka: Lenka Škulinová