
- reklama -
Suroviny
- 1,5 l uzeného vývaru
- 3 -4 brambory
- 300 g kadeřavé kapusty
- 200 g pohanky
- 1 stroužek česneku
- 200 g uvařeného uzeného masa
- hrst nakrájených lesních hub
- 1 lžíce másla
- majoránka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hladkolistá petrželka
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedeme k varu a vložíme brambory nakrájené na kostky. Po pěti minutách přidáme kapustu nakrájenou na proužky, prolisovaný česnek a vaříme 15-20 minut.
-
Pohanku připravíme podle návodu.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přihodíme houby, osolíme a dusíme doměkka.
Uzené maso nakrájíme na kostičky. -
Když jsou brambory a kapusta měkké, přidáme majoránku, uzené maso a necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem.
-
Na talíře rozdělíme připravenou pohanku, zalijeme polévkou, přidáme lžíci podušených hub a posypeme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Pohanka by se neměla vařit, proto jsem ji připravila zvlášť.
Kdo nemá lesní houby, může je vynechat, případně je nahradit žampiony.
Kuchařka: maris