Polévka z uzeného vývaru s pohankou, kapustou a bramborem

130
- reklama -

Suroviny

1,5 l uzeného vývaru
3 -4 brambory
300 g kadeřavé kapusty
200 g pohanky
1 stroužek česneku
200 g uvařeného uzeného masa
hrst nakrájených lesních hub
1 lžíce másla
majoránka
sůl
čerstvě mletý pepř
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu a vložíme brambory nakrájené na kostky. Po pěti minutách přidáme kapustu nakrájenou na proužky, prolisovaný česnek a vaříme 15-20 minut.

  2. Pohanku připravíme podle návodu.
    Na pánvi rozehřejeme máslo, přihodíme houby, osolíme a dusíme doměkka.
    Uzené maso nakrájíme na kostičky.

  3. Když jsou brambory a kapusta měkké, přidáme majoránku, uzené maso a necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem.

  4. Na talíře rozdělíme připravenou pohanku, zalijeme polévkou, přidáme lžíci podušených hub a posypeme petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Pohanka by se neměla vařit, proto jsem ji připravila zvlášť.

Kdo nemá lesní houby, může je vynechat, případně je nahradit žampiony.