Džem z angreštu, červeného a černého rybízu

62
- reklama -

Suroviny
5 skleniček

700 g angreštu
150 g černého rybízu
150 g červeného rybízu
1 Gelfix 1:1
1 kg cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Angreštu ostříháme konečky stopek, rybíz zbavíme stonků a vše na sítku propláchneme vodou.


    Zobrazit celý recept

  2. Ovoce můžeme pomlít na mlýnku, nebo rozsekat na kutru.

  3. Rozmixovanou směs nalijeme do hrnce. Ve dvou lžících cukru rozmícháme sáček Gelfix, vysypeme do ovocné směsi a vaříme cca 1 minutu. Pak přidáme zbytek cukru a vaříme ještě 5 minut.

  4. Horký džem naléváme do skleniček, dobře uzavřeme a obrátíme víčkem dolů