- reklama -
Suroviny
- 6-8 menších mrkví
- 1 kedluben
- 1 menší cuketa
- 200 ml hustého kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička citronové šťávy
- špetka kmínu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev a oloupaný kedluben nakrouháme na tenčí plátky. V širším kastrolu orestujeme na oleji, posolíme, přidáme sušený česnek, špetku kmínu a kokosové mléko. Dusíme tak, aby zelenina zůstala křupavá.
-
Mezitím nakrouháme i neloupanou cuketu a na posledních pět minut přidáme k zelenině. Nepřiklopené vydusíme na tuk, podle chuti dosolíme a trochu citronem okyselíme.
-
Můžeme použít jako přílohu k masu, k pečeným bramborům nebo jen jako dietní lehkou večeři 😀
Poznámka od kuchařky
Pro zvýraznění chuti můžete posypat dorůžova opraženým kokosem.
Kuchařka: hosta