
- reklama -
Suroviny
- 4 vepřové řízky (krkovička, kýta, kotleta)
- 250 g cukety oloupané bez jadérek
- 2 menší vejce
- 2 lžíce mléka
- 1 stroužek utřeného česneku
- 60 g tvrdého nastrouhaného sýru
- hladká mouka podle potřeby
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme a lehce osolíme. Cuketu a sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme vejce, mléko, česnek, sůl a pepř.
-
Vše promícháme a přidáváme mouku cca 4-5 lžic, abychom dosáhli polohusté těstíčko. Maso osušíme a ponoříme do těstíčka.
-
Obalené ihned vkládáme do předem rozehřátého oleje a pozvolna smažíme z obou stran do zlaté barvy. Po usmažení necháme odsát přebytečný tuk a ihned podáváme s bramborovou přílohou.
Poznámka od kuchařky
Řízky jsou krásně křupavé. Je možné použít i kuřecí nebo krůtí maso. Do těstíčka můžete přidat bylinky nebo oblíbené koření. A když zůstane těstíčko a necháte ho chvíli odpočívat jsou z něho skvělé slané palačinky. Viz foto.
Kuchařka: mika59