
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g rybího filé
- 300 g rajčat (měla jsem keříčková)
- citron
- cca 1 lžíce lístků čerstvého oregana (dobromysli)
- olivový olej
- 4 tenké plátky másla (nemusí být)
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Filé necháme mírně povolit, zakápneme citronem, osolíme a opepříme.
Rajčata rozpůlíme. -
Do pekáčku (zapékací misky) vložíme filé, obložíme rajčaty, která mírně osolíme, posypeme částí oregana, pokapeme olivovým olejem a dáme do vyhřáté trouby (cca 180°C). Pečeme dozlatova. Krátce před koncem pečení přidáme zbytek bylinek a na každý kousek ryby položíme slabý plátek másla.
-
Podáváme s vařeným bramborem nebo jen s bagetkou.
Kuchařka: maris