
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 3 větší kousky kuřecích jater (kachní, husí)
- 3 plátky jablek
- 6 plátků anglické slaniny nebo česnekového bůčku
- olej
Postup přípravy receptu
-
Z jater odstraníme případné blanky a jablko nakrájíme tři centimetrové plátky.
-
V pánvi rozpálíme trochu oleje, plátky jablek z obou stran opečeme a dáme je stranou.
Do pánve přidáme trochu oleje a játra opečeme. -
Plátky slaniny položíme přes sebe do kříže, na střed dáme opečený plátek jablka, kus opečených jater a zabalíme do slaniny – viz foto.
Ve vysokém kastrůlku (nebo fritéze) rozpálíme olej a balíčky z obou stran upečeme. -
Jako příloha se hodí šťouchané brambory, bramborová kaše, hranolky nebo polenta.
Poznámka od kuchařky
Kdo játra nemusí, může dát do balíčku nivu nebo jiný sýr.
Kuchařka: radiator









