- reklama -
Suroviny
- salátová okurka
- 3 mladé mrkve
- bílá ředkev
- 1/2 svazku pažitky
- 2 lžíce oleje z praženého sezamu
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžičky třtinového cukru
- sůl
- špetka drcených čili papriček
Postup přípravy receptu
-
Okurku, je-li nutné, oloupejte, odstraňte semínka. Mrkev a ředkev očistěte. Zeleninu nakrájejte na nudličky. Poměr surovin by měl být asi 1/3 z každé.
-
Pažitku nasekejte a přidejte k zelenině.
-
Zbývající suroviny smíchejte a zálivkou přelijte salát. Nechte asi 10 min odležet. Můžete i déle, chutě se více spojí, ale zelenina ztratí na křupavosti.
Poznámka od kuchařky
Nevím, do jaké míry je recept autentický. Salát jsem jedla poprvé před dvaceti lety v Manile, v čínské či thajské restauraci. Používali, místo u nás běžné pažitky, pažitku čínskou, ta má lehce česnekovou chuť.
Kuchařka: Karolina09