- reklama -
Suroviny
- bílá ředkev
- sušené mořské řasy Sea Spaghetti
- klíčky mungo
- česnekové výhonky
- listy červené řepy Red Chard
- vejce vařená natvrdo
- zálivka
- 3 lžíce oleje z praženého sezamu
- 3 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce medu
- šťáva z jednoho citrónu
- 2 lžíce čerstvé zázvorové šťávy
- 3 lžíce sójové omáčky
- (sůl)
Postup přípravy receptu
-
Řasy zalijte vlažnou vodou a nechte asi 30 min. bobtnat. Sceďte. Můžete použít i jiné řasy např. wakame, lettuce, dulse, nori.
-
Suroviny na zálivku prošlehejte. Případně osolte.
-
Ředkev oloupejte, nastrouhejte na tenké plátky a naaranžujte na talíř. Přidejte výhonky, klíčky, listy červené řepy a vejce natvrdo nakrájené na 1/4. Vejce můžete vynechat. Zeleninu ochuťte zálivkou. Nechte tak 10 min stát, ředkev pustí tekutinu a chutě se prolnou.
Poznámka od kuchařky
Čerstvou zázvorovou šťávu získáte nastrouháním zázvoru a vymačkání přes utěrku (gázu) nebo síto. Klíčky můžete použít i jiné, třeba dlouhé mungo (vyobrazené jsou mungo baby), čočky, vojtěšky nebo řeřichu.
Kuchařka: Karolina09