![Pikantní salát ke grilovanému masu_5ff73b40db6ba.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pikantni-salat-ke-grilovanemu-masu_5ff73b40cb78e.jpeg)
- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce
- 1 menší plechovka sterilovaného hrášku
- 1 menší plechovka kukuřice
- 1 menší plechovka žampionů
- 1 sklenice nakládané červené papriky krájené na proužky
- 5 ks středně velkých nakládaných okurek
- 1 menší cibule (pokrájená na drobné kostičky)
- cca 3 lžíce ostrého kečupu
- lžíce sojové omáčky
- sůl a pepř dle chuti
- chilli nebo pár kapek tabasca pro milovníky pálivého
Postup přípravy receptu
-
Hrášek, kukuřici, žampiony, nakládané papriky a okurky slijeme z nálevu a dáme do misky k fazolím v chilli omáčce, přidáme pokrájenou cibuli, kečup, sojovou omáčku a dochutíme solí, pepřem, chilli (popř. tabascem). Vše důkladně promícháme a dáme alespoň na 2 hodiny pořádně vychladit do lednice, aby se chutě správně propojily.
-
Podáváme vychlazené nejlépe ke grilovanému masu.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od kamaráda a na každé grilovačce má vždy velký úspěch, přitom není finančně ani časově nijak náročný.
Kuchařka: Ivana K.