Jablkové palačinky s jahodovým přelivem

57
- reklama -

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
2 hrnky mléka
2-3 vejce (podle velikosti)
2 jablka (střední)
1 lžíce rumu
1 vanilkový cukr + cukr podle chuti
špetka soli
dvě špetky skořice
citronová nebo limetková šťáva
250-300 g jahod (měla jsem mražené)
vanilkový cukr + podle chuti a kyselosti
lžička vanilkového pudinku
cca 50 ml vody
3-5 lístků máty

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nastrouháme nahrubo a pokapeme citronem. Z mléka, mouky vajec, cukru, soli rumu a skořice vyšleháme metličkou hladké těsto bez hrudek. Nakonec vmícháme jablka a necháme odpočinout.

  2. Jahody svaříme s cukrem a mátou. Přidáme rozmíchaný pudink ve vodě a provaříme do hustší omáčky. Kdo chce, může jahody rozmačkat, já je nechala ve větších kouscích.

  3. Pánvičku vytřeme olejem nebo ghí a smažíme tenké palačinky z obou stran dozlatova. Hotové palačinky upravíme na talíř a přelijeme jahodami. Můžeme přidat kopeček zakysané smetany.

Poznámka od kuchařky

Palačinky se moc dobře smažily. Pokud máte kvalitní pánev, stačí ji vytřít tukem jen na začátku, pak už jsem smažila nasucho.