Šťavnaté tvarohovo-citronové řezy s brusinkami

49
- reklama -

Suroviny

Těsto:
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
Náplň:
750 g tvarohu
3 celá vejce
¾ hrnku cukru krupice
100 ml smetany
400 ml mléka
štáva a kůra z jednoho citronu (pečlivě umytého)
hrst sušených brusinek
200 g másla
Na vysypání formy:
3 lžíce strouhaného kokosu
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 160 °C a pečící formu (já měla 40 x 28 cm) vymažeme máslem a vysypeme kokosem.


    Zobrazit celý recept

  2. Nachystáme dvě misky na sypkou a tekutou směs.
    Do jedné dáme mouku, cukr, prášek do pečiva a dobře promícháme.
    Do druhé všechny ostatní ingredience, kromě másla a také dobře promícháme. Bude to tekoucí.

  3. Polovinou sypké směsi stejnoměrně vysypeme dno formy, na to nalijeme tekutou směs a stejnoměrně posypeme zbývající suchou směsí tak, aby překryla po celé ploše směs tekutou.

  4. Vrch poklademe po celé ploše plátky másla a dáme péct, tak na 30 minut, až je povrch zlatý. Je potřeba hlídat a udělat i test špejli.
    Hotový moučník můžeme přizdobit dle vlastní fantazie nebo nechat jen tak.

Poznámka od kuchařky

Tato buchta sice není vzhledově žádná krasavice, ale neskutečně dobrá, vláčná, až šťavnatá.