- reklama -
Suroviny
3 porce
- 600 g filé
- citronová šťáva
- lilek
- 4 rajčata
- 4 papriky
- mladá cuketa
- rozmarýn nebo tymián
- mletý pepř
- sůl
- olej
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Lilek a cuketu nakrájíme na menší kousky, rajčata na klínky, papriku na širší proužky. Plech vymažeme olejem a zeleninu na něj naskládáme.
-
Plátky filé zakápneme citronovou šťávou, uložíme mezi zeleninu, vše osolíme, opepříme, sypneme odrhnutými lístky bylinek, plech vložíme do rozehřáté trouby (190-200°C) a upečeme.
-
Hotové můžeme zakápnout máslem (příp. znovu kapkou citronové šťávy) a podáváme s bramborem.
Poznámka od kuchařky
Jemné, lehké, variabilní zeleninou i bylinami. Mně osobně už brambory na talíři nechybí, stačí zelenina.
Kuchařka: cathleen