Vepřové po bratislavsku

270
- reklama -

Suroviny

1 kg vepřové pečeně
150 g másla
50 g rajčatového protlaku
80 g hladké mouky
170 g cibule
30 g mrkve
30 g celeru
40 g zeleného hrášku
40 g sterilovaných okurek
250 ml mléka
190 ml smetany
citron
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso v celku osolíme, rozpustíme máslo a rychle maso opečeme z obou stran. Poté maso vyjmeme. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme trochou teplé vody, rozmícháme a vložíme opečené maso. Dusíme do měkka a občas podléváme vodou.

  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vlažnou vodou, dobře promícháme a povaříme zhruba půl hodiny.

  4. Přidáme mléko, smetanu, citronovou šťávu, dobře rozmícháme a povaříme.

  5. Hotovou omáčku propasírujeme, přidáme nadrobno nakrájené okurky, hrášek a ještě chvíli povaříme.

  6. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou.

  7. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.