Kapusta zapékaná s mletým masem a bulgurem

44
- reklama -

Suroviny

1 větší kapusta
500 g mletého vepřového masa (plec)
1 cibule
2-3 PL oleje
4-5 stroužků česneku
pepř
majoránka
mletá sladká paprika
sůl
1 čerstvá paprika
1 rajče
200 ml bulguru
voda
400 g zakysané smetany
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Kel oberieme od vonkajších listov a rozštvrtíme. Dáme povariť do vriacej slanej vody, nevaríme dlho – cca 5 minút. Vyberieme, necháme dobre odkvapkať. Stržeň odstránime a kel mierne posekáme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji speníme cibuľu, po chvíli pridáme mleté mäso, premiešavame, oddeľujem hrudky mäsa od seba, kým nezbelie. Zasypeme paprikou, korením, osolíme, pretlačíme cesnak, pridáme pokrájaný lusk papriky a pokrájanú paradajku a podlejeme vodou (vody málo). Cca po 15 min pridáme majoránku, minútku prevaríme a vypneme sporák.

  3. Bulgur premyjeme, dáme do hrnca, zalejeme 400 ml vriacej vody, osolíme a varíme domäkka.

  4. Do mäsovej zmesi pridáme uvarený bulgur.

  5. Pekáč vystelieme pečiacim papierom, rozložíme polovicu kelu, na to rozložíme zmes mäsa a bulguru. Prikryjeme druhou polovicou kelu.

  6. Zalejeme osolenou kyslou smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčka.

  7. Pečieme cca 40-45 min pri 180-200°C (sledujeme!).