
- reklama -
Suroviny
- 850 g brambor, vařených ve slupce
- 500 g sterilovaného celeru
- 140 g sterilovaných okurek
- 240 g cibule
- 60 g oleje
- 20-30 g octa
- 20-30 g cukru
- lžička mleté papriky
- mletý pepř
- sůl
- cca 150 g nálevu z celeru nebo okurek
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na plátky nebo kostičky, celer a okurku na drobnější kousky, cibuli na čtvrtkolečka a vše smícháme.
-
V oleji rozmícháme ocet, nálev ze zeleniny, cukr a koření, osolíme a s touto zálivkou salát promícháme.
-
Ochutnáme, pokud je třeba dosolíme nebo přidáme cukr, ocet – vše už podle chuti.
Poznámka od kuchařky
Mírně upravený recept z knihy Receptury studených pokrmů.
Gramáž surovin je už v čistém stavu, celer mám svůj sterilovaný https://www.toprecepty.cz/recept/50222-celer-ve-sl…
Kuchařka: cathleen