Dýňové rizoto s himalájskou solí

59
- reklama -

Suroviny
1 porce

60 g rýže
250 ml vývaru
150 g dýně
60 g mozzarelly light
30 g cibule
3 ml libovolného zdravého oleje
himalájská sůl
pepř
Nutriční hodnoty – 1 porce :
energetická hodnota – 504 kcal
bílkoviny – 25 g
sacharidy – 73 g
tuky – 11 g
vláknina – 5,5 g

Postup přípravy receptu

  1. Dýni nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečícím papírem do trouby na 200°C 30-35 minut. Část upečené dýně odložíme stranou, zbytek rozmixujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na lžičce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme vařit cca 15 minut, než rýže vsákne všechnu vodu. Pokud by jste ji měli ještě tvrdou, přidejte buď další vývar nebo vodu.

  3. Vmícháme dýňové pyré a kostičky, mozarellu nastrouháme a vmícháme do rizota.

Poznámka od kuchařky

Tento, ale i mnohé další recepty naleznete na stránkách http://www.ragefitness.cz